Verzorgingdtips van bloemen

Een boeket langer mooi houden! dat kun je gemakkelijk zelf doen, met eenvoudige verzorgingstips. Die wij graag met je delen. Je krijgt 6 verzorgingstips, waardoor je optimaal kunt genieten van het boeket!

Bloemen verzorgen: zo doe je dat?

Bloemen verzorgen is niet zo moeilijk. Maar met deze  juiste snijbloemenverzorging kun je je bloemen langer mooi houden. Daarom hebben wij alle tips voor je op een rijtje gezet. Als je al deze tips toepast kan je nóg langer van je boeket genieten!

Haal_je_boeket_uit_de_verpakking_blommehuske

1. Haal de bloemen uit de verpakking

De verpakking houdt namelijk warmte en vocht vast. Dit zijn de perfecte ingrediënten voor schimmelontwikkeling. Schimmels vervuilen niet alleen het water. Ze tasten de stelen zelf ook aan. Hierdoor wordt het vaasleven van de bloemen aanzienlijk verkort. Verwijder dus altijd de verpakking zodat je langer van je bloemen kunt genieten.

Laat_het_boeket_even_rusten_blommehuske

2. Laat het boeket thuis even tot rust komen

Dit is alleen nodig als het buiten erg koud is. Acclimatiseren houdt in dat je de bloemen geleidelijk aan een warmere temperatuur laat wennen. Dit kan je doen door het boeket eerst even in een bijkeuken of schuur te zetten. De temperatuur is in dit soort ruimtes vaak hoger dan de buitentemperatuur, maar lager dan de binnentemperatuur. Door ze te laten acclimatiseren komt de klap minder hard aan en kun je je bloemen langer mooi houden!

3. Snijd de stelen schuin af met een scherp mes of een bloemenschaar.

Snijd de steel met een scherp mesje of bloemenschaar schuin af. Zorg ervoor dat je de steel niet plet of beschadigt. Een schone, schuine wond (ja, we gooien er wat vakjargon in) helpt je bloemen om optimaal water te kunnen drinken en langer vers te blijven.

Snij_het_boeket_schuinaf_blommehuske

4. Kies een mooie glazen vaas die het boeket ruimte geeft

Zorg ervoor dat je het nieuwe boeket. Niet in een smerige vaas neer zet, maar in een schone vaas voorkom je dat er meteen schimmels & bacteriën bij de bloemen komen. Ook vindt jouw boeket het fijn om genoeg vaas ruimte te hebben. Prop de stelen dus niet op elkaar, maar zorg voor een passende vaas, waarin voldoende ruimte is.

zoek_een_mooi_glazen_vaas_uit_blommehuske

Geef bloemen paar keer per week nieuw water

Bloemen houden van water, maar vooral van schoon water. Ververs daarom het water regelmatig.

Geef_bloemen_optijd_schoon_water_blommehuske